September 27, 2024
Enhetschef inom programplanering vid LTH:s utbildningsavdelning
Lunds Universitet
Lund
Lön: Månadslön
Ansök senast: 2024-10-18

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen

Enheten för programplanering är en nyinrättad enhet inom Utbildningsavdelningen vid LTH:s kansli.

Enheten för programplanering består av cirka 12 medarbetare som huvudsakligen arbetar med programplanering och utgör ett administrativt stöd till LTH:s programledningar. Inom Utbildningsavdelningen, som består av sammanlagt 22 medarbetare, finns även funktioner för antagning, examen respektive schemaläggning.

Vi som arbetar här har många olika kontaktytor och samarbeten. Kommunikation och lösningsfokus är viktiga delar i vårt dagliga arbete.

På LTH:s kansli har vi bland annat en aktiv trivselgrupp, som arrangerar olika aktiviteter och som bidrar till vårt goda arbetsklimat. 

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.

Vi har ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid. Vi tillämpar även Lunds universitets avtal om distansarbete, vilket kan ge möjlighet att till viss del arbeta på distans.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Som enhetschef vid Enheten för programplanering kommer du som närmaste chef för cirka 12 programplanerare ha personal-, budget- och arbetsmiljöansvar samt ansvara för löpande verksamhetsfrågor inom programplaneringen. Viktiga delar i arbetet är rättssäker handläggning och att ge ett professionellt stöd till studenter, institutioner och ledning. Du kommer att ha en viktig roll i att ge stöd till medarbetarna i dessa delar och i komplexa handläggningsärenden. Du kommer att ingå i olika nätverk, leda arbetsgrupper och tillsammans med medarbetare samt avdelningschef utveckla administrativa rutiner och processer. Du kommer att arbeta nära avdelningschefen vid Utbildningsavdelningen, som också är närmaste chef.

Anställningen som enhetschef för programplaneringen kommer även att ge utrymme för operativa arbetsuppgifter, som ligger inom avdelningens verksamhetsområde. Egen erfarenhet av handläggningsarbete i programledning eller motsvarande, erfarenhet av handläggning av studieadministrativa individärenden samt goda kunskaper om de regelverk som gäller utbildningar inom högskolesektorn, är viktigt för att kunna vara ett betydande stöd till medarbetarna i de löpande verksamhetsfrågorna.

Programledningarna ansvarar för utveckling och kvalitet i LTH:s utbildningsprogram. Programplanerarna har ett administrativt ansvar för arbetet i programledningarna. Arbetet består bland annat av beredning och uppföljning av programmens arbete, utbildningsutbud, handläggning av individärenden, kontakter med institutionerna, övriga program och nämnder inom LTH. Arbete med alternativa urvalsmetoder och handläggning av undantag från behörighetskrav samt överklaganden är exempel på andra uppgifter som förekommer inom enheten.

Kvalifikationer
Krav för anställningen är:
För arbetet relevant högskoleutbildning
Tidigare erfarenhet av ledningsuppdrag inom utbildningsadministration vid universitet/högskola
Erfarenhet av att leda administrativt utvecklingsarbete kring högskoleutbildning
Goda kunskaper om det svenska högskolesystemet och de regelverk som gäller utbildningar på olika nivåer inom högskolesektorn
Väl utvecklad organisatorisk- och administrativ förmåga
Flerårig erfarenhet av handläggningsarbete i utbildningsnämnd eller motsvarande
Flerårig erfarenhet av handläggning av studieadministrativa individärenden, t.ex. tillgodoräknandeärenden och antagningsrelaterade ärenden
Egen erfarenhet av arbete i olika studieadministrativa system, t.ex. Ladok, NyA och utbildningsdatabas
Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
Meriterande för anställningen är:
Tidigare chefserfarenhet med exempelvis verksamhets-, budget- eller personalansvar
Relevant chefs- eller ledarutbildning
Erfarenhet av andra arbetsuppgifter som förekommer inom Utbildningsavdelningen
Erfarenhet av arbete relaterat till nationella aktörer och/eller nätverk inom högskolesektorn (UKÄ, UHR, ÖNH m.fl.)
Erfarenhet av arbete med utbildningar inom teknikområdet vid universitet/högskola

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Som enhetschef är du kommunikativ och lösningsorienterad, samtidigt som du i din roll är drivande och har förmåga att skapa förutsättningar för bra relationer och processer. Du har god förmåga att samarbeta med personer i olika roller och arbetar aktivt med medarbetarnas utveckling. Du har ett flexibelt arbetssätt och god förmåga att strukturera och prioritera arbetsuppgifter samt kan hantera en arbetssituation där många olika arbetsuppgifter ska lösas parallellt i en dynamisk verksamhet, med tidvis högt tempo.

Hänsyn kommer att tas till hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka arbetet inom Utbildningsavdelningen samt bidra till dess framtida utveckling.

Övrigt

Anställningen är tills vidare med omfattning 100 procent. Önskat startdatum i november 2024 eller enligt överenskommelse.
Provanställning kan komma att tillämpas.

För fullständig annons och information om hur du ansöker, vänligen besök Lunds universitets hemsida.
LTH – Lunds Tekniska Högskola – är den tekniska fakulteten vid Lunds universitet. På LTH utbildar vi människor, bygger kunskap för framtiden och arbetar hårt för att utveckla samhället. Vi skapar utrymme för briljant forskning och inspirerar till kreativ utveckling av teknik, arkitektur och design. Här läser närmare 10 000 studenter. Varje år publicerar våra forskare – varav många verkar inom världsledande profilområden – omkring 100 avhandlingar och 2 000 vetenskapliga rön. En rad forskningsresultat och studentarbeten förädlas till innovationer. Tillsammans utforskar och skapar vi – till nytta för världen.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.